Natjecanje u ZSIV

Natjecanje je održano tijekom cijelog dana u nedjelju 10. lipnja na terenima Zagrebačkih otpadnih voda. Nastupila je 51 desetina operativnih vatrogasaca iz VZ Grada Zagreba i JVP Grada Zagreba. Vatrogasci su se natjecali u više disciplina u skladu sa dostavljenim propozicijama te u disciplini iznenađenja. Tako su savladavali postavljene prepreke uz ispunjavanje raznih zadataka. Zadano vrijeme za izvođenje zadataka bilo je određeno u trajanju od 8 minuta, a suci na stazi kontrolirali su da su sve discipline i svi zadaci savladani u skladu sa propozicijama. Po završetku prvog dijela šest vatrogasaca sudjelovalo je u disciplini iznenađenja. Tu je bilo potrebno uz korištenje hidrauličkih alata lopticu provesti kroz labirint na metalnoj pločevini. Za tu atraktivnu disciplinu bilo je zadano vrijeme od 5 minuta.
Vatrogasna društva organizirala su sama prijevoz natjecatelja dok je prehrana za sve sudionike bila organizirana u restoranu uz teren ZOV-a.
Na zatvaranju natjecanja i proglašenju rezultata bio je nazočan gradonačelnik Milan Bandić koji se je tom prilikom obratio sudionicima natjecanja. Nazočni su bili naravno i dužnosnici VZ Grada Zagreba: predsjednik Zlatko Križanić, zapovjednik Javor Lozar, tajnik Damir Vlahović te nekolicina članova Upravnog odbora Zajednice. Kontrolor natjecanja bila je Katica Valečić te je zaključeno da je cijelo natjecanje provedeno u najboljem redu. I gradonačelnik Bandić i predsjednik Križanić u svojim su prigodnim riječima apostrofirali jedinstveno vatrogastvo Zagreba, koje je pokazano na ovom natjecanju, kao i na dvije velike vatrogasne intervencije predhodnog dana, kada su Zagrebački vatrogasci gasili požare rame uz rame.

Gradonačelnik Bandić uručio je medalje i pehar najboljim desetinama:
1. JVP Grada Zagreba
2. DVD Blaguša
3. DVD Hrašće

Rezultati ntjecanja

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 11.6.2018


Najave
Vijesti iz društava


Razgovor sa šefom JVP Zagreb
Objavljeno 18.9.2019

3. vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 16.9.2019

Jedan dan sa vatrogascima
Objavljeno 8.7.2019

Jasmina u Arizoni
Objavljeno 30.6.2019
Više

Članice na webu