Dan otvorenih vrata u Trpucima

Dana 19. svibnja po drugi puta održana je manifestacija pod nazivom Dan otvorenih vrata DVD-a Trpuci. Cijelo je događanje pripremili članovi društva, a održano je na prostoru ispred vatrogasnog doma u Trpucima.
Od ranog jutra domačini su započeli sa čišćenjem i pripremom prostora ispred vatrogasnog doma, a u pripreme je bio uključen i velik broj djece članova podmlatka društva. U isto vrijeme dozapovjednik društva Danijel Moharić i vatrogasac Ivan Ivšan pripremali su stazu za takmičenje.
Iza podneva počeli su pristizati sa svojim vozilima članovi susjednih društava: DVD Dragonožec, Lipnica , Horvati i Kupinečki Kraljevec. Također su stigli prijatelji iz DVD-a Jarun kao i vatrogasci iz JVP Zagreb koji su prikazali dronove kojima se koriste.
Okupili su se zainteresirani mještani i velik broj djece. Nakon prijave i izvlačenja parova izvedena pokazna vježba početnog gašenja požara sa aparatima s prahom i CO2. Vatru su gasila djeca uz pomoć članova Danijela Moharić i Ivana Ivšan.
U 14 sati započelo je takmičenje i to na način da 2 takmičara zajedno trče oko 4 položene gume, kroz tunel nose i ostavljaju naprtnjaču na za to predviđeno mjesto, te na kraju vodom iz brentače gađaju metu dok se ne oglasi signal. Sistemom eliminacija prema najboljem ostvarenom vremenu, došlo se do konačnog pobjednika. Za prva tri mjesta dodjeljene su nagrade koje su osigurali sponzori, a sve takmičare osiguran poseban prostor i ručak te su svi sudionici dobili priznanje za sudjelovanje. Cijelo takmičenje djece snimljeno je dronom.
Nakon takmičenja svi nazočni mogli su uživati u vatrogasnom grahu i dobrom druženju.

DR
Objavljeno 22.5.2019


Vijesti iz društava


Vatrogasci darovali krv
Objavljeno 29.12.2019

Vatrogasci na ZG adventu
Objavljeno 21.12.2019

Zagreb Firefighter Stair Challenge
Objavljeno 14.12.2019

Spašavanje u prometu 2019.
Objavljeno 10.11.2019

Članice na webu