Preventivna akcija Jumicar

Preventivna akcija Program prometne kulture za najmlađe, održana je u organizaciji Jumicar Hrvatska s partnerima MUP, Crveni Križ i DVD Gračani u OŠ Markuševec, dok je gostujuća škola bila OŠ Gračani. Uvaženi gost na manifestaciji bio je predsjednik Gradske četvrti Podsljeme gospodin Krešimir Kompesak.

Program Jumicar, nastao je prije 2 desetljeća u Finskoj, a uspješno se već godinama provodi u većini europskih zemalja. U Hrvatskoj je prisutan već četvrtu školsku godinu, a kroz obuku je prošlo više od 20.000 učenika drugih i trećih razreda u preko 140 osnovnih škola, uključujući područne.
Veliko značenje za preventivni odgoj djece u prometu, utemeljen na pedagoškim standardima razvijenog dijela Europe i prihvaćenog od prometne i školske struke, a najviše od učenika i roditelja, u našoj zemlji prepoznali su i podržali:
-Ministarstvo unutarnjih poslova,
-Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta,
-Agencija za odgoj i obrazovanje,
-Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije,
-Gradski ured za obrazovanje kulturu i sport grada Zagreba
-Hrvatska vatrogasna zajednica
-Hrvatski Crveni križ

Sam program je koncipiran u dva dijela:
Prvi dio, koji se održava u školi, je multimedijsko predavanje o prometnim pravilima, ulozi svih sudionika i poželjnog ponašanja u prometu, dok je drugi dio praktičan, tj. uključuje samostalnu vožnju malim automobilima na prometnom poligonu uz nadzor i asistenciju instruktora i prometne policije. Po provedenoj obuci djeca dobivaju Jumicar vozačke dozvole
Tijekom obuke djeca su prolazila i kroz radionice DVD-a Gračani te Crvenog križa, gdje su poučena o opasnostima i rizicima nastanka požara kao i mjerama zaštite te osnovama prve pomoći.

DR
Objavljeno 17.9.2016


Najave
Vijesti iz društava


Razgovor sa šefom JVP Zagreb
Objavljeno 18.9.2019

3. vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 16.9.2019

Jedan dan sa vatrogascima
Objavljeno 8.7.2019

Jasmina u Arizoni
Objavljeno 30.6.2019
Više

Članice na webu