Tužna obljetnica

Na danaąnji dan obiljeľava se 14. godiąnjica kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza u gaąenju poľara poginulo dvanaest vatrogasaca iz JVP ©ibenik, te DVD-a Vodica i Tisnog.

Od trinaest vatrogasaca koji su toga dana helikopterom poslani da ugase poľar na Velikom Kornatu jedini je preľivio tada 23-godiąnji Frane Lučić iz Tisnog na Murteru. Na mjestu događaja smrtno su stradala ąestorica vatrogasaca: Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić i Hrvoje Strikoman.

Preostala sedmorica zadobila su teąke opekline po tijelu. Njih petorica prebačena su u Zagreb: Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo ©everdija i Marinko Kneľević, no ondje su ubrzo preminuli.

U Kliničkoj bolnici Split preminuo je Ante Juričev-Mikulin, a iz iste je bolnice nakon dugog oporavka puąten jedini preľivjeli Frane Lučić.

Svi Hrvatski vatrogasci na danaąnji dan točno u 15,25 sati prisječaju se svojih stradalih kolega. U istom su trenutku upaljene sirene na vatrogasnim vozilima u svim vatrogasnim postrojbama u trajanju 60 sekundi. Za to vrijeme postrojeni vatrogasci odali su počast uz upaljene svijeće te su pročitana imena heroja sa Kornata.


DR
Objavljeno 30.8.2021


Vijesti iz društava


5. Vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 6.9.2021

Sustavi zaštite zračnog prometa
Objavljeno 19.8.2021

Ronilački vikend DVD-a Trnje
Objavljeno 12.8.2021

Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 18.7.2021

Članice na webu
osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice